Hoe het begon

Al op 29 maart 1983 startte Jacqueline Parmentier op 18-jarige leeftijd met één uur jazzdans voor kinderen in het voormalige gymlokaal aan de Schoolstraat in Westervoort. Deze 34 enthousiaste leerlingen werden er al gauw meer.

Een half jaar later verplaatsten de lessen naar zaal Hugen (nu Maxim’s) en werd er ook een groep voor volwassenen en kleuters gestart. In 1985 verhuisde Balletschool Blanche met haar leerlingen naar het Squashcentrum. Een mooie dansstudio met spiegels en een goede vloer! Hier is het aantal lesuren flink uitgebreid en startten we ook met klassiek ballet. Jacqueline werd inmiddels bijgestaan door 2 andere dansdocenten, die als stagiaire bij Blanche waren begonnen.

In januari 1988 kreeg de balletschool eindelijk een eigen ruimte: de voormalige Dominicusschool die lange tijd had leeggestaan en in slechte staat was. Het aantal lesuren kon nu onbeperkt worden uitgebreid en er werd zelfs les gegeven in twee studio’s tegelijk.  In Westervoort bleek veel animo te zijn voor danslessen.

Beetje bij beetje werd het pand opgeknapt en in de zomer van 1999 kwam de kans om het gebouw te kopen. Een droom kwam uit: wonen bij de balletschool! Er werd grondig verbouwd en aangebouwd.
De studio werd compleet vernieuwd en in 2008 is er met diverse activiteiten het 25-jarig bestaan gevierd.

Nu, in 2018, zijn we bijzonder trots dat inmiddels bijna 400 kinderen, tieners en volwassenen uit Westervoort en omgeving met veel plezier bij Balletschool Blanche dansen! En dat alweer 35 jaar!

Dit alles vieren we groots, op 29 maart 2018. Kijk hier voor meer informatie!

© 2024 Balletschool Blanche